Brittisk Bingo

Den här typen av bingo kommer som namnet antyder från Storbritannien och är den form spelet fick när det kom dit från andra länder. Man döpte även om det i början till ”housey housey”. Det blev dock lite förvirrande för oss Svenskar när varianten kom hit till oss så vi kallade det därför helt enkelt 90-nummers bingo eller Brittisk bingo. Här drar man alltså så många som 90 stycken nummer i varje spel.

 
Brittisk bingo spelas i flera mindre omgångar, vilket gör att man har lite större chans till vinst på samma bingobricka. Man kan säga att det finns flera delspel på ett brittiskt bingospel, alla brickor har 15 nummer mellan 1 och 90 uppdelade på ett rutnät som är 3 gånger 9. Varje rad har fem stycken numrerade rutor och fyra stycken tomma rutor. Man kan även köpa större brickor med flera delbrickor på, då är det sex delbrickor på varje stor bricka och delbrickorna har samma storlek som en vanlig.
 
Numren är då utplacerade på hela den stora brickan, så när man spelar med en sådan stor bricka betyder det att man kan markera i alla sex delbrickorna under samma dragning. Annars gäller det som vanligt att få en full rad iduttad för att vinna. Man kan även vinna med hjälp av två iduttade rader eller en helt iduttad delbricka.